Muscle Builder

Muscle Builder

Muscle Builder soveltuu kaikille valmennuksessa oleville hevosille, lajista riippumatta. Muscle Builder soveltuu sekä lihasmassan kasvattamiseen että lihasten korjaukseen ja palautumiseen kovasta rasituksesta. Muscle Builder sopii myös hevosille joiden on vaikea ylläpitää lihaskuntoa tai joilla on lihasongelmia.

Muscle Builder sisältää leusiinia, lysiiniä ja HMB optimaalisena yhdistelmänä. Näiden aineiden on tieteellisesti todistettu kasvattavan lihasmassaa.

Hyvin kehittynyt lihaksisto on hyvän suorituksen edellytys. Joillekin hevosille on vaikea rakentaa lihaksia, kun taas toisilla vanha vamma saattaa estää lihaksen kehittymistä. Joskaan mikään täydennysrehu ei pysty kasvattamaan lihasta ilman työtä, on joidenkin ravintoaineiden osoitettu edistävän lihasten kasvua ja ylläpitoa. Muscle Builderista hevonen saa optimaaliset määrät kolmea keskeistä ainetta, joiden on ainoina osoitettu valvotuissa tieteellisissä tutkimuksissa edistävän lihasten kasvua ja tukevan lihasten korjausta.

HMBn (B-hydroksi B-metyylibutyrraatti) jota muodostuu välttämättömän leusiini aminohapon aineenvaihdunnassa on tutkimuksissa osoitettu vähentävän lihasproteiinin hajoamista. Pieniä määriä HMBtä muodostuu hevosen elimistössä hyvälaatuisessa valkuaisessa esiintyvästä leusiininsta. Tuottaakseen saman määrän HMBtä kuin mitä se saa Muscle Builderista hevosen tulisi kuitenkin saada 4 kg valkuaista päivässä, eli se määrä mitä sisältyy 30–40 kiloon kauraa.

Leusiini on yksi yhdeksästä välttämättömästä aminohaposta joita täytyy sisältyä rehuun, sillä elimistö ei pysty muodostamaan sitä muista rehun komponenteista. Urheilijoilla on osoitettu että haaraketjuiset aminohapot (leusiini, isoleusiini ja valiini) auttavat rasituksesta toipumisessa mm edistämällä valkuaissynteesiä, helpottamalla glykogeenivarastojen täydentymistä, hidastamalla lihasten väsymistä, vähentämällä rasituksen jälkeistä lihaskipua ja ylläpitämällä henkistä toimintaa aerobisessa rasituksessa. Nykykäsityksen mukaan nämä vaikutukset ovat leusiinista johtuvia.

L-LYSIINI: Muscle Builder sisältää myös L-lysiiniä jota pidetään ensimmäisenä hevosten valkuaissynteesiä rajoittavana välttämättömänä aminohappona, ts lihasten muodostusta rajoittavana. Muscle Builder sisältää optimaalisen määrän korkealaatuista HMBtä, leusiinia ja lysiiniä. Se auttaa kasvattamaan lihasmassaa, parantaa harjoitusvastetta, vähentää lihasten kipeytymistä ja parantaa kestävyyttä.

Käyttöohje: Tasamittaa 25 ml (9,2 g) päivässä

  Lihasten kehittäminen Lihasten ylläpito
Poni ≈ 250 kg 2
Hevonen ≈ 500 kg 6 3
Iso hevonen > 700 kg 4

Muscle Builderia annetaan vähintään neljän viikon ajan lihaskasvatusannoksena. Vähintään 2-3 mitallista pieneen rehuannokseen sekoitettuna mahdollisimman pian valmennuksen jälkeen.

Sekoita huolellisesti rehuun. Mikäli mahdollista jaa useampaan rehuannokseen.

Älä ylitä suositeltua annosta.

Koostumus

B-hydroksi B-metylibutyraatti, mikronisoitu pellavansiemenrouhe

Hyväksytyt rehun lisäaineet (/kg)

Aminohapot: L-lysiini 181 g, L-leusiini (2b17012) 399 g; Aromiyhdisteet: minttu aromi 2,2 g.

Vaikuttavat aineet

Leusiini (g)
22
HMB (g)
15
Lysiini (g)
10

Ravintoaineet

Raakavalkuainen %
48
Raakakuitu %
7
Raakarasva %
1
Tuhka %
13
Natrium %
0,3
Kosteus %
3