Tietoa Speedexistä

Edistämme hevosten hyvinvointia ruokinnan keinoin

Feedex on Pohjanmaalla sijaitseva perheyritys, joka on valmistanut maatilarehuja jo neljännesvuosisadan ajan.
Yrityksen sisältä ja raaka-ainetoimittajien piiristä löytyi sekä kiinnostusta että osaamista hevosten ravitsemuksesta, joten tehtiin päätös lähteä mukaan kasvaville hevosrehumarkkinoille. Syksyllä 2012 Feedex ryhtyi valmistamaan ja markkinoimaan hevosten  tasapainoiseen ruokintaan suunniteltua Speedex-tuotesarjaa.

Asetimme tavoitteeksi luoda sarjan hevosrehuja, jotka edistävät hevosen hyvinvointia. Hyvinvoiva hevonen suoriutuu paremmin sekä valmennuksesta että kilpailusta. Erityisen tärkeitä ovat hyvin toimiva ruoansulatus sekä vahva vastustuskyky. Speedex-rehuista on tässä yhteydessä paljonkin apua. Raaka-aineet valitaan huolellisesti. Niiden tulee olla hevosen ruoansulatukselle sopivia ja hyvin imeytyviä. Tämä koskee myös suojaravintoaineita, kuten kivennäisiä, hivenaineita ja vitamiineja.

Speedexillä on ollut suurta hyötyä yhteistyöstä Alltechin® kanssa, joka on maailmanlaajuisesti merkittävä toimija kotieläinten ravitsemukseen liittyvässä tutkimuksessa. Koska Feedexillä jo oli käytössä useita Alltechin rehuteknologioita, oli luonnollista hyödyntää niitä myös hevosten rehuissa. Speedex on ensimmäisenä rehunvalmistajana Suomessa ryhtynyt lisäämään mykotoksiinien sitojaa myös hevosrehuun. Mykotoksiinit, eli homemyrkyt, ovat valitettavasti yleistyneet viljoissa. Siksi mykotoksiinisitojaa lisätään yleisesti rehuihin vähentämään haittavaikutuksia erityisen herkillä eläimillä kuten esim. emakoilla.

Speedex pyrkii seuraamaan tutkimuksta hevosten ruokinnasta maailmalla. Kun eurooppalaiset hevostutkijat kokoontuivat vuonna 2014 Leipzigissä (7 th European Workshop on Equine Nutrition) Speedexin edustaja tapasi brittiläisen hevosasiantuntijan, joka on pitkään avustanut eri lajien huipulla kilpailevia hevosia. Kokemuksensa pohjalta Dr David Marlin on kehittänyt Science Supplements-sarjan erikoisrehuja, joita Speedex voi tarjota myös suomalaisille hevosenomistajille.